Bengkel Arab Quran di Sungai Petani

BeFunky CollageBengkel Arab Quran ini telah diadakan kali pertama di Sungai Petani bertempat di Dewan Kekwa, Pejabat Kesihatan Daerah Kuala Muda. Bengkel ini dianjurkan oleh Dr Haslin Abd Wahab yang merupakan juga sukarelawan Yayasan Nusrah yang aktif.

Bengkel ini disertai bukan sahaja dari Sg Petani tetapi ada yang datang jauh dari Alor Setar dan juga Pulau Pinang semata-mata untuk mendapatkan ilmu mendalami bahasa Al-Quran. Alhamdulillah, banyak respon dari peserta yang menyertai bengkel ini mudah memahami bahasa Quran dengan kaedah yang diajarkan oleh Dr Nadiyah Elias.

Manfaat dari bengkel ini juga, peserta yang menyertai bengkel ini juga dapat mengajarkan kepada orang lain. Itulah kelebihan peserta terutama yang sangat berminat. Sesuai dengan falsafah Yayasan iaitu ‘tolong menolong kebaikan dunia akhirat’ ^_^

Kepada yang berminat, boleh lah menghubungi kami atau sebarang pertanyaa kepada Cik Puan Nur Syuhadah di talian 012-4519001.

Semoga Allah sentiasa memberkati dan meredhai perjalanan kita dalam mendalami ilmu agama Nya. Insya Allah.